Järkeä päätöksentekoon

Turussa tulisi käyttää systemaattisesti päätösten vaikutusten ennakkoarviointia (EVA). Se on tapa arvioida etukäteen, miten valmistelussa oleva päätös vaikuttaisi erilaisten ihmisryhmien elämään. Terveydenhuoltolaki (11§) velvoittaa kunnat ja kuntayhtymät arvioimaan päätösten vaikutuksia etukäteen aina, kun päätöksellä on vaikutuksia ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Päätöstenteossa olisi hyvä miettiä tulevaisuutta. Miten ko. päätös vaikuttaa turkulaisten elämään vuosikymmenten päästä?

Talousasioissa tulee käyttää järkeä. Turun talouden tulee olla kunnossa. Suhtaudun varauksellisesti esimerkiksi raitiovaunuhankkeeseen. Kustannusten kasvu saattaa vaikuttaa joidenkin palveluiden tason heikentymiseen tai lopettamiseen kokonaan. Erilaisia vaihtoehtoja ja niiden vaikutuksia tulee miettiä laajasti. Olen opiskellut osana maisterintutkintoani tulevaisuudentutkimusta, johon kuuluu skenaariovaihtoehdot. Tätä osaamista ja loogisuuttani tuon mukanani päätöksentekoon.

Sisäilma-asioissa Turussa tulee toimia ripeästi, jotta lapset, nuoret, työikäiset ja iäkkäät eivät sairastu. Itselläni on asiasta omakohtaista kokemusta seurauksineen. Päiväkotien, koulujen ja julkisten rakennusten sisäilma-asioita tulee seurata jatkuvasti ja läpinäkyvästi.

Liikuntapaikkojen tulevaisuus tulee turvata. Olen itse huolissani Parkinkentän tulevaisuudesta tulevien työmaiden myötä. Tuhansien turkulaisten käyttämä liikunta-alue tulee turvata myös muutosaikana. Liikunta erityisesti lisää hyvinvointia ja terveyttä.

Parkinkenttää koskevia mietteitäni

Tekemäni muistutus Parkinkentän asemakaavan muutosehdotuksesta löytyy täältä

Toinen kirjoitukseni Parkinkentän tulevaisuudesta löytyy täältä